לחם כפרי קטן ממולא בתבשיל פטריות

מנה קטנה אך חורפית מנחמת וממלאת

מצרכים

ללחמניות:

  • 25 גר' שמרית

  • 1 כפית סוכר

  • 2 כוסות קמח מחיטה מלאה

  • 2 כוסות קמח לבן

  • 1 כוס מים פושרים

  • 1/4 כוס חלב

  • כף מלח

לתבשיל הפטריות:

  • 3 בצלצלי שאלוט חתוכים דק

  • כוס יין אדום

  • 100 גר' חמאה

  • 1 אשכול פטריות יער ירדן

  • 1 אשכול פטריות יער אלמוג

  • 250 גר' שמפיניון חתוכות

  • מלח

  • פלפל שחור

אופן ההכנה

מכינים את הלחמניות:
בקערת מיקסר ממיסים את השמרים בחצי כוס מים וכפית סוכר. מכסים ומניחים ל 15 דקות.
מתחילים לבחוש ומוסיפים בהדרגה את שני סוגי הקמחים, מלח ואת יתרת המים והחלב.
לשים כ-10 דקות ואם עדיין דביק מוסיפים עוד מהקמח הלבן.
מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר.
מעבירים מהקערה למשטח מקומח וחובטים קלות בבצק.
מגלגלים 14 כדורים שווים בגודלם ומכסים עד להכפלת נפח.
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים בתוך התנור.
טורפים ביצה וכף מים, מורחים בעדינות את הלחמניות ומכניסים לאפייה.
בתום 15 דקות מוציאים את תבנית המים וממשיכים לאפות כעשר דקות נוספות. מוציאים מיד לרשת צינון.

הכנת תבשיל הפטריות:
מאדים את בצלצלי השאלוט ב-30 גר' חמאה. כשהם שקופים מוסיפים את היין ומצמצמים לכדי כף סירופ.
במחבת אחרת מאדים את כל הפטריות בחמאה שנותרה, ממליחים ומפלפלים.
מוסיפים את הפטריות לבצלצלי השאלוט, טועמים ומתקנים תיבול.
הופכים את הלחמניות ובעזרת סכין חותכים את תחתיתן ומרוקנים את התוכן.
יוצקים מתבשיל הפטריות לכל אחת מן הלחמניות ומפזרים מעט בזיליקום.

2017-06-11T18:42:53+00:00