
מאפה ביתי מקורי ומנצח. בצק אוורירי ותפוח ללא שמרים.
מצרכים
1 ק"ג קמח
700 מ"ל מים
קורט אבקת אפייה
שמן קנולה
5 כפות שמן זית
500 גר' פטריות יער ושמפיניון מעורב, חתוכות קטן מאוד
1 פלפל צ'ילי חריף חתוך קטן
300 גר' גבינות צהובה ובולגרית מגוררות ומעורבבות יחד
חופן פטרוזיליה קצוצה
קורט מלח ופלפל
ביצה להברשה
שומשום או פרג
אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה שמים קמח, אבקת אפייה, מלח ומים, מכסים את קערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מחלקים לכדורים בגודל כדור פינג פונג, מניחים בתבנית ומציפים בשמן קנולה. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כשעתיים.
בינתיים, מטגנים היטב בשמן הזית את הבצלים הקצוצים עד שמשחימים ומתקרמלים, מוסיפים את הפלפל החריף והפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומכבים את האש. מוסיפים את הפטרוזיליה והגבינות, מערבבים ומעבירים את המילוי למסננת.
מוציאים כדור של בצק, מניחים על משטח נקי ומשטחים בידיים לעלה דקיק. מקפלים ל- 2, שמים מילוי בקצה הישר, מגלגלים את הבצק לרולדה ואז לשבלול, אותו מניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהקצה בתחתית.
כשכל העיגולים מוכנים, טורפים ביצה, מקשטים בשומשום או בפרג ואופים ב- 170 מעלות עד שזהוב.