מרק וייטנאמי עם פטריות

המרקים האסיאתיים מתאפיינים בטעמים עמוקים ומורכבים. במרק הזה מצטרפות אליהם פטריות, שמוסיפות מרקם נגיס וגם מעצימות את טעמי האוממי. התוצאה היא מרק ממכר ומנחם, שלוגמים אותו רותח.

המצרכים

חומרים ל-6-4 מנות:
לציר עוף:

  • ‏3 כרעי עוף מחולקות

  • פיסת ג'ינג'ר באורך 10 ס"מ בקליפתה

  • ‏1 בצל חצוי בקליפתו

  • ‏2 כוכבי אניס

  • ‏2 מקלות קינמון

  • ‏1 פרוסת שורש גלנגל מיובש (לא חובה)

  • ‏1 כפית זרעי כוסברה

  • ‏4 מסמרי ציפורן

  • ‏1/4 כוס רוטב דגים תאילנדי (נאם פלא)

  • ‏1/4 כוס רוטב סויה

  • ‏1 כף סוכר

להגשה:

  • ‏1/2 ק"ג פטריות יער של "חוות השמפיניון" מפורקות מהבסיס

  • ‏1 חבילה נבטים

  • ‏1 חבילה (400 גרם) אטריות אורז רחבות מבושלות

  • ‏1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

  • עלים מצרור קטן של נענע

  • עלים מצרור קטן של כוסברה

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון.
  • מכינים את הציר: מניחים את הבצל בתבנית כשהצד החצוי כלפי מטה ולידו מניחים את שורש הג'ינג'ר בשלמותו.
  • צולים 20 דקות. מצננים וקולפים.
  • שמים את הבצל והג'ינג'ר בסיר גדול ומוסיפים כרעי עוף ואת יתר החומרים. יוצקים 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה.
  • מסננים את המרק. את בשר העוף מפרקים מהעצמות ושומרים להגשה.
  • לפני ההגשה: מחזירים את המרק לסיר נקי, מוסיפים נבטים ופטריות ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול בעזרת רוטב סויה.
  • מסדרים בקערות אישיות אטריות אורז, פרוסות עוף וצ'ילי ויוצקים מעל את המרק החם. מפזרים נענע וכוסברה ומגישים.
2018-03-25T11:42:24+00:00