המרקים האסיאתיים מתאפיינים בטעמים עמוקים ומורכבים. במרק הזה מצטרפות אליהם פטריות, שמוסיפות מרקם נגיס וגם מעצימות את טעמי האוממי. התוצאה היא מרק ממכר ומנחם, שלוגמים אותו רותח.
המצרכים
חומרים ל-6-4 מנות:
לציר עוף:
3 כרעי עוף מחולקות
פיסת ג'ינג'ר באורך 10 ס"מ בקליפתה
1 בצל חצוי בקליפתו
2 כוכבי אניס
2 מקלות קינמון
1 פרוסת שורש גלנגל מיובש (לא חובה)
1 כפית זרעי כוסברה
4 מסמרי ציפורן
1/4 כוס רוטב דגים תאילנדי (נאם פלא)
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף סוכר
להגשה:
1/2 ק"ג פטריות יער של "חוות השמפיניון" מפורקות מהבסיס
1 חבילה נבטים
1 חבילה (400 גרם) אטריות אורז רחבות מבושלות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
עלים מצרור קטן של נענע
עלים מצרור קטן של כוסברה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון.
- מכינים את הציר: מניחים את הבצל בתבנית כשהצד החצוי כלפי מטה ולידו מניחים את שורש הג'ינג'ר בשלמותו.
- צולים 20 דקות. מצננים וקולפים.
- שמים את הבצל והג'ינג'ר בסיר גדול ומוסיפים כרעי עוף ואת יתר החומרים. יוצקים 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה.
- מסננים את המרק. את בשר העוף מפרקים מהעצמות ושומרים להגשה.
- לפני ההגשה: מחזירים את המרק לסיר נקי, מוסיפים נבטים ופטריות ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול בעזרת רוטב סויה.
- מסדרים בקערות אישיות אטריות אורז, פרוסות עוף וצ'ילי ויוצקים מעל את המרק החם. מפזרים נענע וכוסברה ומגישים.