הטוויסט שלנו למרק הפטריות הפולני הטעים והמשביע הוא כף גדושה של אבקת… חוויאג', שמוסיפה למרק המון טעם ומורכבות.
המצרכים
חומרים ל-6-4 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
1 שומר ללא עלים חיצוניים חתוך לקוביות בינוניות
1 קולרבי חתוך לקוביות בינוניות
1 כף חוויאג' למרק
3 שיני שום קצוצות דק
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
1 סלסילה פטריות שמפיניון של "חוות השמפיניון" פרוסות
300 גרם פטריות יער של "חוות השמפיניון" מפורקות מהבסיס
1/2 כוס (100 גרם) גריסי פנינה
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
צרור קטן שמיר קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שומר וקולרבי 5 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים חוויאג' ושום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח.
- מוסיפים תפוחי אדמה ופטריות ומטגנים 3 דקות עד שהפטריות מתחילות להזהיב. מוסיפים גריסים, מלח ופלפל ומערבבים.
- יוצקים ½1 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהגריסים מתרככים.
- מוסיפים שמיר קצוץ, מערבבים ומתקנים תיבול.
- מגישים מייד.