מרק כפרי של פטריות וגריסים

הטוויסט שלנו למרק הפטריות הפולני הטעים והמשביע הוא כף גדושה של אבקת… חוויאג', שמוסיפה למרק המון טעם ומורכבות.

המצרכים

חומרים ל-6-4 מנות:

  • ‏2 כפות שמן זית

  • ‏1 בצל סגול גדול קצוץ דק

  • ‏2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות

  • ‏1 שומר ללא עלים חיצוניים חתוך לקוביות בינוניות

  • ‏1 קולרבי חתוך לקוביות בינוניות

  • ‏1 כף חוויאג' למרק

  • ‏3 שיני שום קצוצות דק

  • ‏2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות

  • ‏1 סלסילה פטריות שמפיניון של "חוות השמפיניון"  פרוסות

  • ‏300 גרם פטריות יער של "חוות השמפיניון" מפורקות מהבסיס

  • ‏1/2 כוס (100 גרם) גריסי פנינה

  • מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

  • צרור קטן שמיר קצוץ

אופן ההכנה
  • מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שומר וקולרבי 5 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים חוויאג' ושום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח.
  • מוסיפים תפוחי אדמה ופטריות ומטגנים 3 דקות עד שהפטריות מתחילות להזהיב. מוסיפים גריסים, מלח ופלפל ומערבבים.
  • יוצקים ½1 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהגריסים מתרככים.
  • מוסיפים שמיר קצוץ, מערבבים ומתקנים תיבול.
  • מגישים מייד.
2018-03-25T11:44:53+00:00