מצרכים ל-6 מנות
למרק:
2 כפות שמן זית
2 אריזות MIX פטריות 'חוות השמפיניון' (פטריות שמפיניון, פטריות פורטבלה, פטריות יער) חתוכות
1 אריזת פטריות פיופינו של חוות השמפיניון חתוכות.
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1.5 ליטר (6 כוסות) ציר מרק ירקות
1/2 כפית גרידת לימון
פלפל שחור גרוס
מלח
להגשה:
6 פרוסות לחם קלוי בעובי 2.5 ס"מ
120 גר' גבינה צהוב מגוררת
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר בישול גדול, מוסיפים הבצל והשום ומטגנים 3-4 דקות עד קבלת גוון זהוב. מוסיפים את MIX הפטריות והפיופינו ומאדים כ 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את ציר מרק הירקות עם גרידת הלימון, פלפל ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים 20-30 דקות.
יוצקים את המרק לתוך קעריות הגשה עמידות בחום, מניחים את הלחם הקלוי על פני המרק ומפזרים עליו את הגבינה הצהובה.
מכניסים לתנור או לטוסטר-אובן מחומם מראש עד התכת הגבינה והזהבתה.