מרק פטריות

מרק ארומתי של פטריות טריות. מנה ראשונה או עיקרית לארוחה ביתית או לאירוח.
בתוספת לחם קלוי עם גבינה זוהי ארוחה קלה.

מצרכים ל-6 מנות

למרק:

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 אריזות MIX פטריות 'חוות השמפיניון' (פטריות שמפיניון, פטריות פורטבלה, פטריות יער) חתוכות

  • 1 אריזת פטריות פיופינו של חוות השמפיניון חתוכות.

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1.5 ליטר (6 כוסות) ציר מרק ירקות

  • 1/2 כפית גרידת לימון

  • פלפל שחור גרוס

  • מלח

להגשה:

  • 6 פרוסות לחם קלוי בעובי 2.5 ס"מ

  • 120 גר' גבינה צהוב מגוררת

אופן ההכנה

מחממים שמן זית בסיר בישול גדול, מוסיפים הבצל והשום ומטגנים 3-4 דקות עד קבלת גוון זהוב. מוסיפים את MIX הפטריות והפיופינו ומאדים כ 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את ציר מרק הירקות עם גרידת הלימון, פלפל ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים 20-30 דקות.

יוצקים את המרק לתוך קעריות הגשה עמידות בחום, מניחים את הלחם הקלוי על פני המרק ומפזרים עליו את הגבינה הצהובה.

מכניסים לתנור או לטוסטר-אובן מחומם מראש עד התכת הגבינה והזהבתה.

2017-05-28T10:17:03+00:00