מרק סמיך ומשביע בזכות הפטריות הרבות שבו, שחלקן מרוסקות. שילוב מושלם של פטריות שמפיניון, פורטבלה ויער במרק חורפי אחד.
המצרכים
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום קצוצות
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1 סלסלה פטריות פורטבלה
1 מגש פטריות יער
4 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות סויה איכותית
5 כוסות מים (1.250 ליטר)
אופן ההכנה
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים היטב ומטגנים כ- 3 דקות עד להזהבה.
- פורסים את הפטריות, מוסיפים אותן ואת הסלרי הקצוץ לסיר החם. מערבבים היטב ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מתבלים במלח, פלפל וסויה. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה בינונית-קטנה ומבשלים 25 דקות.
- מעבירים כמחצית מתכולת הסיר לקערה, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מחזירים את המחית לסיר, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.