מרק פטריות קלאסי

מרק פטריות עשיר.

מצרכים ל-6 מנות

להרכבה:

  • 3 אריזות מיקס של חוות השמפיניון

  • 25 גרם חמאה

  • 1 בצל בינוני קצוץ דק

  • 1 כרישה – החלק הלבן קצוץ דק, החלק הירוק שלם, נקי

  • 1 גזר קלוף, חצוי לאורכו

  • 1 תפוח אדמה קלוף, חצוי

  • 2 גבעולי סלרי שלמים

  • 3 שיני שום קצוצות

  • 2 עלי דפנה

  • כ 6 כוסות מים, 1 כוס חלב או שמנת 10%

  • פלפל שחור

  • מלח

לקישוט:

  • עירית קצוצה

אופן ההכנה

בסיר בינוני מאדים את הבצל והכרישה בחמאה עד שמזהיבים. מוסיפים את השום והפטריות ומאדים קלות עד שמתרככות כ-5 דקות. מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומאדים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 35 דקות עד שהירקות רכים.

מוציאים את הגזר, הסלרי, החלק הירוק של הכרשה ועלי הדפנה, מעבירים מחצית מתכולת הסיר ואת תפוח האדמה כולו למעבד מזון ומרסקים.

מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים חלב. אם סמיך מידי מוסיפים מים. טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה מפזרים עירית קצוצה.

2017-06-11T11:14:51+00:00