קפוצ’ינו פטריות וערמונים

מנה מפתיעה, מוגשת בספל קפה, נראית כמו קפוצ’ינו של סוף ארוחה, בפועל מדובר בקרם מרק עשיר בטעמי אדמה.

  • 250 גר' פטריות שמפיניון

  • 250 גר' פטריות פורטבלה

  • 1 שקית של ערמונים בוואקום

  • 50 גר' חמאה

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 38%

  • 1/2 ליטר חלב

  • אגוז מוסקט טחון

  • פלפל שחור גרוס

  • מלח

אופן ההכנה

מחממים את החמאה בסיר, פורסים את הפטריות ומניחים בסיר.

שוברים את הערמונים, מוסיפים לסיר ומבשלים כ-10 דקות. מערבבים ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

מוסיפים שמנת מתוקה אחת ואת החלב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

מכבים את האש ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את הפטריות והערמונים עם השמנת והחלב למחית חלקה. אם סמיך מידי אפשר להוסיף חלב.

יוצקים לספלי קפה.

את השמנת הנותרת מקציפים לקצפת יציבה ומזלפים בנדיבות על כל ספל.

2017-06-11T11:02:27+00:00