תבשיל חורפי של פטריות, שורשים וגרגרי חומוס

נזיד עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים, מחמם ומשביע. קצת אורז ליד, והארוחה מוכנה.

מצרכים דרושים ל-8 סועדים
  • 2 כפות שמן זית

    1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות

    3 שיני שום קצוצות

    שורש סלרי – קלוף וחתוך לקוביות קטנות

    2 יח' שורש פטרוזיליה – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    3 גזרים – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    2 סלסלות פטריות פורטבלה, חתוכות לרבעים

    1 כוס גרגרי חומוס, שהושרו במים לילה ובושלו עד ריכוך (או 3 כוסות גרגרי חומוס קפואים/מבושלים)

    1 כוס סלרי קצוץ

    1 כוס פטרוזיליה קצוצה

    1/2 כפית כמון

    כפית פפריקה

    1/4 כפית כוסברה טחונה

    1/2 כפית מוסקט טחון

    1 כפית מלח גס

    מעט צ'ילי יבש (לא חובה)

    1 ליטר מים

אופן ההכנה

ההכנה:

  • מחממים היטב סיר רחב.
  • מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום וירקות השורש החתוכים. מערבבים היטב ומטגנים כ- 5 דקות.
  • מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים כ- 2 דקות.
  • מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים, עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כשעה וחצי.
2017-11-27T21:19:59+00:00