ביף בורגיניון עם שפע פטריות

קלאסיקה חורפית מחוזקת בשפע פטריות, שמעמיקות את טעמי הבשר. חצי מהפטריות מתווספות לסיר בתחילת הבישול והטעמים שלהן נספגים ברוטב ובבשר; וחלק מתווספות רק בסוף, לבישול קצר ששומר עליהן מוצקות, כך שהן ממש מתפקדות כתוספת.

המצרכים

חומרים ל-6-4 מנות:

  • 1 ק”ג כתף/פילה מדומה חתוך לקוביות של 4 ס”מ

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 3 כפות שמן זית

  • 10 בצלי שאלוט קלופים

  • 4 גזרים חתוכים גס

  • 1 שורש פטרוזיליה חצוי לרוחב

  • 1 שורש סלרי חצוי

  • 2 ראשי שום בקליפתם חצויים לרוחבם

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 1 בקבוק יין (750 מ”ל) אדום איכותי

  • צרור תימין

  • 1 סלסילה פטריות פורטובלו קטנות חצויות

אופן ההכנה
  • מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד על להבה גבוהה. ממליחים ומפלפלים קוביות בשר ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שצבען הופך אטום. מוציאים ושומרים בצד.
  • מוסיפים לסיר בצלי שאלוט, גזר ושורשי סלרי ופטרוזיליה ומטגנים 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים שום, מלח ופלפל, יין, תימין, חצי מכמות הפטריות ואת הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר חצי מכוסה שעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד (אם במהלך הבישול הנוזלים יורדים לרבע מגובהו של הבשר, מוסיפים מעט מים).
  •  מוסיפים את יתר הפטריות ומבשלים 20 דקות נוספות עד שהן מתרככות.
2018-03-14T14:29:06+00:00