
פורטבלה ממולאות בדוקסל פטריות, מוגשת ברוטב מתקתק –
מנת פיוז׳ן צמחונית ומשגעת,
שמוכיחה עד כמה הפטריות מצטיינות בלהמציא את טעמיהן שוב ושוב מחדש.
המצרכים
חומרים ל-10-8 מנות:
8 פטריות פורטבלו גדולות
2 סלסילות שמפיניון קצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן
3 גבעולי תימין
2 כפות סילאן
1 כף חומץ בלזמי
50 גרם חמאה
1 כוס יין לבן חצי יבש
11/2 כוסות פירורי לחם
1 ביצה
2 כפות רוטב סויה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל ותימין על אש נמוכה 20 דקות או עד שהוא משחים מבלי להישרף.
במקביל מרוקנים את הפורטבלו מהרגליים. קוצצים אותן ומוסיפים למחבת עם הבצל. מוסיפים גם את השמפיניון הקצוצות.
מוסיפים 2 כפות חמאה ורבע כוס יין ונותנים להם להיספג בפטריות. מוסיפים גם כף סויה, 2 כפות פטרוזיליה, כפית בלזמי וכף סילאן. מערבבים, מבשלים יחד 10 דקות. מצננים ומעבירים למקרר לחצי שעה או 10 דקות במקפיא אם ממהרים.
מחממים 50 גרם חמאה עם כף סויה, חצי כוס יין וכשמגיע לרתיחה מוסיפים את כיפות הפורטבלה ומבשלים 3 דקות. מצננים ומניחים לפטריות להגיר נוזלים. - מכינים רוטב: מביאים לרתיחה את רבע כוס היין הנותרת עם כף סויה, כפית חומץ בלזמי ו-2 כפות סילאן ונוזלים שהתנקזו מהפטריות המתייבשות. מבשלים 2 דקות.
מחממים תנור ל-190 מעלות. - ממלאים את הפטריות: מוסיפים למלית פירורי לחם, מערבבים היטב, כדי שיספגו את הטעמים. ממלאים את הפטריות ומניחים אותן בתבנית.
יוצקים את הרוטב על הפטריות ושולחים לתנור לאפיה של רבע שעה לפחות או עד שהכל זהוב. מגישים חם עם מעט מן הרוטב.