
את השוקלד צ'יפס המוכר, שמאפיין את המאפינס בד"כ יחליפו נגיסות של פטריות עדינות
והטעם פשוט – גן עדן למאפים
המצרכים
1 סלסלת פטריות פיופינו של חוות השמפיניון או כל סוג אחר שאוהבים
1 סלסלת פטריות יער של חוות השמפיניון
- 1 בצל קצוץ
- 25 גר' חמאה
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס שמנת לבישול
- 100 גר' גבינת פרמזן
- 1 כפית טימין
למלית:
1 סלסילה (250 גרם) פטריות פורטובלו קצוצות
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון קצוצות
50 גרם חמאה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- מחממים מחבת ומוסיפים את החמאה.
- מטגנים את הבצל עד שיזהיב,
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-5 דק'.
- מוציאים מהמחבת ומצננים. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
- מערבבים ביצים, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים שמן קנולה ושמנת לבישול בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הפטריות, הבצל, הפרמזן והטימין מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לערבב באיטיות רק עד הטמעת החומרים בתערובת.
- יוצקים לתבנית השקעים. אופים כ-40 דק' עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.