מאפינס פטריות

את השוקלד צ'יפס המוכר, שמאפיין את המאפינס בד"כ יחליפו נגיסות של פטריות עדינות
והטעם פשוט – גן עדן למאפים

המצרכים
  •  1 סלסלת פטריות פיופינו של חוות השמפיניון או כל סוג אחר שאוהבים

  • 1 סלסלת פטריות יער של חוות השמפיניון

    • 1 בצל קצוץ
    • 25 גר' חמאה
    • 3 ביצים
    • 1 כוס קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/3 כוס שמן קנולה
    • 1/3 כוס שמנת לבישול
    • 100 גר' גבינת פרמזן
    • 1 כפית טימין

למלית:

  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות פורטובלו קצוצות

  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון קצוצות

  • 50 גרם חמאה

  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

  • 3 שיני שום קצוצות

  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

  • 100 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס

  • מלח ופלפל שחור

  • מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה
  • מחממים מחבת ומוסיפים את החמאה.
  • מטגנים את הבצל עד שיזהיב,
  • מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-5 דק'.
  • מוציאים מהמחבת ומצננים. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
  • מערבבים ביצים, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים שמן קנולה ושמנת לבישול בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים את הפטריות, הבצל, הפרמזן והטימין מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לערבב באיטיות רק עד הטמעת החומרים בתערובת.
  • יוצקים לתבנית השקעים. אופים כ-40 דק' עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
2023-03-03T06:47:46+00:00