פטריות ושייטל מוקפצים עם שבבי אטריות אורז ובאק צ'וי

במטבח האסיאתי השילוב של פטריות ובשר לא פחות נפוץ מאשר במערב, אבל התוצאות שונות בתכלית. במקום המנות האדמתיות והכבדות, שאנחנו מורגלים בהן, הגרסאות שמגיעות מהמזרח הרחוק קלילות, רעננות ומושלמות לאקלים הישראלי. חשוב להקפיד על הקפצה מהירה בחום גבוה. זה שומר על המרקם של הפטריות ומונע מהבשר להפוך לקשה.

המצרכים

חומרים ל-4-3 מנות:

  • 200 גרם שייטל פרוס לרצועות

  • שמן ניטרלי לטיגון

  • 1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס דק

  • 1 פלפל אדום חריף טרי פרוס לטבעות

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 2 ס”מ ג’ינג’ר מגורר

  • 1/2 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות

  • 1/2 סלסילה פטריות יער מופרדות מהבסיס

  • צרור באק צ’וי נקי ללא הבסיס

  • 1 כפית סוכר

  • 3 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות שמן שומשום

  • 1 חב’ שבבי אטריות אורז (227 גרם בחבילה) מושרות כ-3 דקות במים רותחים, מסוננות ושטופות במים קרים

  • 2 כפות שומשום קלוי

אופן ההכנה
  • מחממים שמן בווק על להבה גבוהה וצורבים רצועות שייטל עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים בצד.
  • מוסיפים לווק בצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים פלפל חריף, שום, ג’ינג’ר ופטריות ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב או נענוע הווק.
  •  מחזירים למחבת את השייטל הצרוב, מוסיפים באק צוי, מפזרים סוכר ומערבבים. מוסיפים מייד סויה ושמן שומשום ומערבבים היטב.
  • מוסיפים אטריות אורז ומערבבים בווק כחצי דקה.
  • מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים מייד.
2018-03-14T14:28:16+00:00