
תוספת חגיגית לארוחת החג
מצרכים
1 סלסילת פטריות יער, חתוכות לרצועות
50 גר' חמוציות
250 גר' אורז ארוך
1/2 2 כוסות ציר ירקות
4 בצלצלי שאלוט, חתוכים לקוביות
2 שיני שום כתושות
צרור תערובת עשבי תיבול, קצוץ דק
50 גר' שבבי פיסטוקים, קלויים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר פתוח את האורז עם מרק הירקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ-25 דקות.
מחממים במחבת רחבה את השמן ומקפיצים את הפטריות, הבצלצלים והשום כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
מוציאים את הירקות ומטגנים את האורז תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מחזירים את הירקות המוקפצים לאורז, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל .
מסירים מהאש, מוסיפים לתערובת החמה את החמוציות, הפיסטוקים ועשבי התיבול ומגישים חם.
ניתן להחליף את החמוציות בצימוקים ואת הפיסטוקים בשקדים.