אורז עם פטריות, חמוציות ופיסטוקים

תוספת חגיגית לארוחת החג

מצרכים
  • 1 סלסילת פטריות יער, חתוכות לרצועות

  • 50 גר' חמוציות

  • 250 גר' אורז ארוך

  • 1/2 2 כוסות ציר ירקות

  • 4 בצלצלי שאלוט, חתוכים לקוביות

  • 2 שיני שום כתושות

  • צרור תערובת עשבי תיבול, קצוץ דק

  • 50 גר' שבבי פיסטוקים, קלויים

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר פתוח את האורז עם מרק הירקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ-25 דקות.
מחממים במחבת רחבה את השמן ומקפיצים את הפטריות, הבצלצלים והשום כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
מוציאים את הירקות ומטגנים את האורז תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מחזירים את הירקות המוקפצים לאורז, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל .
מסירים מהאש, מוסיפים לתערובת החמה את החמוציות, הפיסטוקים ועשבי התיבול ומגישים חם.
ניתן להחליף את החמוציות בצימוקים ואת הפיסטוקים בשקדים.

2017-06-15T06:55:41+00:00