צלי כתף , פטריות ובצלצלים ביין אדום

מנה עיקרית שטעמה שתשאיר לכם טעם של עוד, מנה עשירה לערב חגיגי.

מצרכים
  • ½3-2 ק”ג כתף בקר

  • 1/4 כוס שמן זית

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 2 סלסילות בצלצלי שאלוט או פנינה קלופים

  • 2 סלסלות פטריות פורטבלה – סלסלה אחת קצוצות והשניה שלמות או חצויות

  • 1 בקבוק יין אדום

  • 10 שיני שום קלופות

  • 4 ענפי רוזמרין

  • 4 ענפי תימין

אופן ההכנה

ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר. מטגנים בשמן זית מכל הצדדים עד להשחמה ומוציאים לצלחת.
מוסיפים לסיר בו טוגן הבשר בצלצלים, פטריות קצוצות, מלח, פלפל, שום, רוזמרין ותימין ומטגנים 2 דקות. מוסיפים כוס יין ומביאים לרתיחה. מקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים עד שרוב היין מצטמצם.
מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים פנימה את יתרת היין, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה עד בעבוע עדין ומבשלים כשעתיים. מידי פעם יוצקים על הבשר מנוזלי הבישול.
מוסיפים את הפטריות החצויות ומבשלים 20 דקות נוספות. מצננים כחצי שעה לפני פריסת הבשר.
מומלץ להכין יום לפני ההגשה.

2017-06-15T06:45:19+00:00