קרפ פטריות מלוח

מנה בהשראת בלינצ'ס פטריות הנוסטלגיים שהיו להיטים באייטיז. כאן המלית מתוחכמת יותר בזכות שילוב של גבינות וכרשה. רוטב שמנתי עשיר וסמיך עוטף את הקרפים ומוסיף את הטאץ' המושחת הנדרש.

המצרכים

חומרים ל-8­-10 קרפים:

  • 8­-10 קרפים מוכנים (אפשר קפואים ומופשרים לפי הוראות היצרן)

למלית:

  • 50 גרם חמאה

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כרשה קצוצה דק

  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות גס

  • 1 שן שום כתושה

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 150 גרם גבינה פטה מפוררת

  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

  • עלים מ-3 גבעולי תימין

לטיגון:

  • שמן זית או חמאה מומסת

לרוטב:

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

  • עלים מ-3 גבעולי תימין

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מכינים את המלית

  • ממיסים חמאה ושמן במחבת.
  • מוסיפים כרשה ומטגנים כ-4 דקות עד שהיא זהובה.
  • מוסיפים פטריות ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב 4­-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים תבלינים, מערבבים, מסירים מהלהבה ומצננים.
  • מוסיפים גבינות ותימין ומערבבים.

ממלאים את הקרפים

  • מורחים 2 כפות מהמלית במרכז כל קרפ.
  • מקפלים לחצי ושוב לחצי.

מטגנים את הקרפים

  • מחממים שמן או חמאה במחבת ומטגנים את הקרפים כ-2 דקות מכל צד עד שהם מזהיבים.

מכינים את הרוטב

  • מביאים לרתיחה בסיר קטן שמנת מתוקה ותימין.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות עד שהשמנת מצטמצמת למחצית מהכמות.
  • מוסיפים פרמזן, מלח ופלפל ומערבבים. מסירים מהלהבה, יוצקים את הרוטב על הקרפים ומגישים.
2018-04-24T21:46:10+00:00