
מנה מפתיעה מהמטבח הצרפתי, שמתגלה אחרי שהופכים אותה.
מצרכים
1 ק"ג פטריות שמפיניון בגודל אחיד שאוהבים
1 ק"ג בצק עלים איכותי על בסיס חמאה
4 כפות רוטב טריאקי
כף דבש
כפית סויה
חצי כפית סוכר חום
זרזיף של שמן שומשום
אופן ההכנה
מפרידים לפטריות את הרגל ואת הראש.
מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור עם מעט שמן, מקפיצים מעט את ראשי הפטריות ומוציאים לנייר סופג.
שמים במחבת טריאקי, דבש, סויה, סוכר חום ומחממים עד שמבעבע. מחזירים את הפטריות למחבת ומסדרים אותן בצפיפות כשהראש מופנה כלפי מטה אל תוך הרוטב, מבשלים כ-2 דקות ומכבים את האש.
בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות.
פותחים את בצק העלים על משטח מעט מקומח. יוצרים בעזרת רידוד עיגול בקוטר פנים המחבת, מחוררים אותו במזלג ומניחים בזהירות על הפטריות. אם יש שוליים, מקפלים אותם פנימה.
מורחים בביצה ואופים עד שהבצק שחום וריחני.
מוציאים מהתנור והופכים על כלי הגשה.