נגיסי פטריות בשרניים, פריכים ומלאים טעמים עשבוניים. מוגשים לצד מטבל פטה לימוני במקום בני הלוויה הנדושים, הצ'יפס הסטנדרטי.
מצרכים ל-4 מנות:
לצ'יפס:
6 פטריות פורטובלה חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
2 כוסות פירורי פנקו
1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק: פטרוזיליה, נענע וכוסברה
מלח ופלפל שחור גרוס
½ כוס קמח
2 ביצים
שמן ניטרלי לטיגון עמוק
למטבל פטה:
200 גרם פטה מגוררת
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
4 כפות מיץ מלימון
3 שיני שום כתושות
1 גביע יוגורט
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
פלחי לימון
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.
מערבבים פירורי פנקו, עשבי תיבול, מלח ופלפל בקערה רחבה. בצלחת שטוחה שמים קמח וטורפים ביצים. טובלים פטריות בקמח, ביצה ולבסוף בפירורי פנקו ומטגנים בסבבים 3-2 דקות עד להזהבה עמוקה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי המטבל.
מגישים חם לצד מטבל ופלחי לימון.