לעתים פיצה סוגרת לנו את הפינה של "מנת ילדים". הווריאציה הזו תתאים גם למבוגרים שבחבורה – השילוב בין בצק פריך למוצרלה רכה ופטריות עם טעם אדמתי עמוק מתבקש, אך ממכר בכל פעם מחדש.
מצרכים ל-3 פיצות בינוניות בקוטר 20 ס"מ
לבצק:
1/2 ק"ג קמח פיצה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
330 מ"ל מים קרים
להרכבה:
2 כפות שמן זית
סלסילת פטריות פורטובלו פרוסות
סלסילת שמפיניון פרוסות
6 פטריות יער חתוכות גס
עלי תימין מ-2 ענפים
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כדורי מוצרלה קרועים גס
להגשה:
150 גרם פרמזן פרוסה דק מאוד בעזרת קולפן
אופן ההכנה
מכינים בצק: שמים את חומרי הבצק בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה 6-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים על משטח מקומח ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומשהים ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
מטגנים פטריות: מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים פטריות 4-3 דקות עד להזהבה עדינה. מוסיפים תימין, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.
מרדדים, מרכיבים, אופים ומגישים: על משטח מקומח מרדדים כדורי בצק לעלים בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבניות ומפזרים תערובת פטריות מעל. מפזרים קרעי מוצרלה ואופים 10 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.
מפזרים פרמזן ומגישים מיד.