נתח אסאדו בבישול איטי עם תפוחי אדמה ופטריות

שימו לב, אין צורך בתוספת של שומן, כי הנתח שמן מספיק. מניחים לו להיצרב בשומן של עצמו.
המצרכים

חומרים ל-4-6 מנות:

  • 2 קילו שפונדרה (אסאדו, קשתית) בנתח שלם או חתוך ל-3 רצועות

  • 2 גזרים חתוכים גס

  • 2 בצלים פרוסים

  • 5 שיני שום

  • 1 כוס יין (אדום או לבן, יבש או חצי – מה שיש)

  • 3 כפות חומץ בלזמי

  • 2 כפות דבש או סילאן

  • צרור קטן של תימין ורוזמרין

  • מלח ופלפל גרוס

  • 20 תפוחי אדמה קטנים

  • 10 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות גס

אופן ההכנה
  1. מחממים סיר ברזל גדול וסוגרים את נתחי הבשר מעל להבה גבוהה עד שהם שחומים יפה.
  2. משחימים את הגזרים והבצל, מוסיפים את יתר החומרים ומסדרים את הקדירה כך שכל החומרים יתבשלו בה יחד במשך כשעתיים כשהיא אטומה לחלוטין. אפשר לבשל על אש נמוכה ואפשר בתנור בחום 150 מעלות מקסימום.
  3. מוסיפים תפוחי אדמה ופטריות ומבשלים עוד שעה עד שהכל שחום ורך, והבשר נופל מהעצם.
2019-09-24T09:17:03+00:00