דייסת קוואקר עם פטריות בתבלינים חמים

מנה מעולה לחורף, עשירה בחיסון טבעי, מנחמת ומשביעה. 

המצרכים

חומרים ל-4 מנות:

 

  • לדייסה:

    • 1 כוס שיבולת שועל עבה
    • 2 כוסות מרק או מים 
    • 1/2 כוס חלב אורז (או חלב קוקוס)
    • 1 כפית שמן (או שומן קוקוס) 
    • קורט כורכום
    • קורט מלח 

    לפטריות:

    • 2 סלסילות פטריות
    • 2 כפות שמן זית
    • מלח ופלפל שחור
    • 1/4 כפית קארי

    להגשה:

    • נבטי כוסברה
    • בצל ירוק
    • ביצה רכה או עלומה (לא חובה)
אופן ההכנה

מכינים את הדייסה: מרתיחים את המרק וחלב האורז או חלב הקוקוס בסיר. מוסיפים שיבולת שועל, ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה כ 10 דקות עד לקבלת דייסה סמיכה. 

אם יש צורך מוסיפים נוזלים ע"פ הסמיכות המועדפת עליכם. 

מוסיפים שומן, כורכום ומלח ומערבבים.

מכינים את הפטריות: מחממים מחבת ומאדים את הפטריות5 דקות לייבוש מנוזלים. מוסיפים שמן, מלח, פלפל וקארי ומטגנים עד להזהבה. מחלקים לקערות הגשה. מוסיפים את הפטריות ומגישים חם.

ניתן לשמור את הדייסה במקרר, אבל בנפרד מהפטריות, עד 3-4 ימים בכלי סגור.  לחמם לפני האכילה.

2020-09-15T18:12:42+00:00