כיסוני פטריות מאודים

אידוי היא שיטת בישול עדינה, שעושה חסד עם חומרי הגלם, שנותנים את הטון בטעם ושומרים על רעננותם. את הכיסנים מכינים מעלי אורז, נטולי גלוטן. אפשר להכין אותם בגרסה צמחונית או להוסיף למלית בשר או עוף – כל האופציות טעימות. 

המצרכים

חומרים ל-4 מנות, 8 כיסונים:

 

    • 8 דפי אורז קטנים
    • 2 כפות שמן 
    • 2 סלסילות פטריות חתוכות לפרוסות דקות
    • 1 שן שום כתושה
    • 1/2 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
    • 1 כף רוטב סויה 
    • 1 כף מירין או יין לבן מתוק
    • 5-6 עלים כרוב חתוכים לרצועות 
    • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
    • עלים מ-2 גבעולי נענע 
    • עלים מ-2 גבעולי בזיליקום 
    • כ-200 גרם חזה עוף טחון (לא חובה)
    • לרוטב:
    • 1/2 כוס מרק 
    • 3 כפות רוטב סויה 
    • 3 כפות מירין או יין לבן מתוק
    • 1 שן שום כתושה
    • 1/2 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ דק

אופן ההכנה
  1. מכינים את הרוטב: מחממים את חומרי הרוטב 3-2 דקות לספיגת טעמים ומצננים.מכינים את המלית: מלהיטים מחבת גדולה ללא שמן ומאדים פטריות 4-3 דקות עד לייבוש. מוסיפים שמן, שום, ג'ינג'ר, סויה ומירין ומקפיצים יחד דקה. מצננים. 

    ממלאים ומאדים: מרככים דף אורז במים ומניחים על מגבת. לרוחב העלה מניחים חופן קטן של עלי כרוב, בצל ירוק, עשבי תיבול ופטריות. אם רוצים מוסיפים כף חזה עוף טחון. מגלגלים לגליל מלבני תוך כדי קיפול הקצוות פנימה. 

    מניחים את הכיסנים בסלסילת אידוי מרופדת בעלי כרוב או חסה, הניצבת מעל סיר עם מים רותחים. מכסים ומאדים רבע שעה.

    מגישים חם עם רוטב מחומם.

2020-09-15T18:01:45+00:00