מסבחה עדשים ופטריות

איזה כיף להכין חומוס חם וטרי, בלי להתכונן יומיים קודם ובלי להשרות ולבשל שעה וחצי עד לריכוך הגרגרים.  

כדאי לדעת ! בעדשים כתומות יש 59 גרם פחמימות, 25 גרם חלבון ו-2 גרם שומן – מינון מוצלח לפריט בריא ומזין. ואם זה לא מספיק, אפשר להגיש את המסבחה עם ביצה קשה.

המצרכים

חומרים ל-2-4 מנות:

    • 1 כוס (200 גרם) עדשים כתומות שלמות
      1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
    • 2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
    • 2 כפות שמן זית
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1 כפית שטוחה מלח

    להגשה:

    • 1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
    • 1 סלסילת פטריות פורטבלה פרוסות
    • 4 כפות שמן זית
    • 2 שיני שום כתושות 
    • 1/2 כפית כמון
    • מעט כורכום
    • מלח ופלפל שחור
    •       פיתות עיראקית או סלוף
אופן ההכנה

מכינים את המסבחה: מבשלים את העדשים בסיר עם מים לכיסוי העדשים ב-2 ס״מ. אחרי הרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים, ללא כיסוי, כרבע שעה, או עד שרוב המים נספגו, העדשים רכות מאוד אבל רגע לפני שהן מאבדות את צורתן. מצננים.

מעבירים את העדשים לקערה, מערבבים כדי למעוך אותן למחית במרקם גס. מוסיפים טחינה גולמית, מיץ לימון, שמן זית, שום ומלח. 

מוודאים שהמרקם חביב עליכם, סמיך מדי – מדללים במים ולימון בהתאמה, דליל מדי מוסיפים טחינה.

מכינים את הפטריות להגשה: מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את הפטריות עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומקפיצים עוד דקה-שתיים. עורמים על המסבחה ומגישים מיד עם פיתות, בצל, חריף וכל הטקס.

2020-09-15T18:11:22+00:00