
מנת חג מהמטבח האיטלקי, שהפכה אהובה על הקהל הישראלי, בזכות השף אסף גרניט ממסעדת ״מחנה יהודה״ בירושלים.
המצרכים
חומרים ל-4 מנות:
- 250 גרם קמח תירס לפולנטה
- 3 כוסות חלב
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- מלחלראגו פטריות:
- סלסילת פטריות פורטבלה פרוסות
- סלסילת פטריות יער או שמפיניון פרוסות
- 4 גבעולי תימין
- מלח ופלפל גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמילהגשה:שבבי פרמזן
עירית קצוצה
אופן ההכנה
- מכינים פולנטה: מביאים לרתיחה חלב וחמאה מזרזפים את קמח התירס תוך כדי בחישה בלתי פוסקת עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את שאר מרכיבי הפולנטה, ומערבבים.מכינים ראגו פטריות: מחממים מחבת ומאדים את הפטריות ללא שומן. מוסיפים שמן זית, חומץ בלסמי, תימין, מלח ופלפל ומזהיבים 2 דקות בלהבה גבוהה.מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה, מוסיפים ראגו פטריות, שבבי פרמזן ועירית, ומגישים.