פולנטה עם פטריות צלויות ופרמזן

מנת חג מהמטבח האיטלקי, שהפכה אהובה על הקהל הישראלי, בזכות השף אסף גרניט ממסעדת ״מחנה יהודה״ בירושלים. 

המצרכים

חומרים ל-4 מנות:

 

    • 250 גרם קמח תירס לפולנטה
    • 3 כוסות חלב
    • 30 גרם חמאה
    • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
    • מלחלראגו פטריות:
    • סלסילת פטריות פורטבלה פרוסות
    • סלסילת פטריות יער או שמפיניון פרוסות
    • 4 גבעולי תימין
    • מלח ופלפל גרוס
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כף חומץ בלסמילהגשה:שבבי פרמזן 

      עירית קצוצה

       

אופן ההכנה
  1. מכינים פולנטה: מביאים לרתיחה חלב וחמאה מזרזפים את קמח התירס תוך כדי בחישה בלתי פוסקת עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את שאר מרכיבי הפולנטה, ומערבבים.מכינים ראגו פטריות: מחממים מחבת ומאדים את הפטריות ללא שומן. מוסיפים שמן זית, חומץ בלסמי, תימין, מלח ופלפל ומזהיבים 2 דקות בלהבה גבוהה.מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה, מוסיפים ראגו פטריות, שבבי פרמזן ועירית, ומגישים.
2020-09-15T18:11:57+00:00