את הפטנט הזה לזיגוג של פטריות בחמאה ובלסמי, אתם הולכים לאמץ ולשלב אותו בכל מיני מאכלים. זה כל כך טעים על ברוסקטה, אבל אפשר להגיש גם על אורז או על פירה.
המצרכים
חומרים ל- 4 מנות:
1 כף שמן זית
2 כפות חמאה
1 בצל קטן פרוס
2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט אורגנו, תימין או רוזמרין טריים או יבשים
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש או סילאן
2 שיני שום כתושות
להגשה:
4 פרוסות לחם שאור
עלי ארוגולה
שבבי פרמזן
אופן ההכנה
- מחממים מחבת עם שמן זית וכף אחת חמאה. מאדים את הבצל 3-4 דקות. מוסיפים את הפטריות ומזהיבים אותן. מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול יבשים או טריים.
- יוצקים חומץ בלסמי ומזגגים את הפטריות דקה, מוסיפים גם דבש, שום וכף חמאה נוספת ומערבבים יחד עד שהרוטב עוטף את הפטריות בזיגוג מבריק.
- במקביל קולים את הפרוסות, מורחים בשמן זית ומשפשפים בחצי שן שום. עורמים את הפטריות על הפרוסות הקלויות, מוסיפים ארוגולה ופרמזן, ומגישים.