פנקייקס פטריות

פנקייקס בריאים עם שיבולת שועל. אם רוצים אפשר לתבל את התערובת בפטריות שמייבשים על ממחבת. כך או כך, מגישים ערמת פנקייקס עם פטריות מוקפצות ברוטב נפלא שמכינים מהשילוש הקדוש: סויה, בלסמי וסילאן
המצרכים

חומרים ל- 8 מנות:

  • לבלילה:

    • 10 פטריות פורטבלו פרוסות (לא חובה, אבל מאוד מוסיף לטעם)
    • 2 ביצים 
    • 1/4 1 כוסות חלב 
    • 1/4 1 כוסות קמח כוסמין לבן
    • ½ כוס קוואקר דק
    • 1 שקית אבקת אפייה
    • קורט מלח 
    • חמאה לטיגון 

    להגשה:

    • 2 כוסות פטריות פרוסות משני סוגים לפחות
    • 25 גרם חמאה פלוס כף שמן זית
    • 1 כפית קמח
    • 2 כפות סילאן
    • 1 כף חומץ בלמי
    • 1 כף רוטב סויה
    • 2 כפות יין לבן או מים
    • פירורי פטה או שבבי פרמזן (אם רוצים)
אופן ההכנה

מכינים את הפטריות לבלילה: מחממים מחבת ללא שומן ומאדים את הפטריות 20 דקות לפחות, לאט ובסבלנות עד שהן מאבדות את הנוזלים ומתייבשות. מצננים וקוצצים דק-דק.

מערבבים את חומרי הבלילה בקערה. אם יש זמן משהים חצי שעה במקרר.

לפני ההגשה מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה ויוצקים תלוליות של בלילה. מטגנים דקה-שתיים והופכים כשעולות בועות על פני הפנקייק. עורמים אותם אחד על השני שישמרו על עסיסיות.

מכינים את הפטריות להגשה: מחממים מחבת עם חמאה ושמן זית וצולים את הפטריות להגשה. מפזרים מעליהם מעט קמח, סופגים נוזלים ומוסיפים סילאן, בלסמי וסויה. מוסיפים גם 2 כפות יין או מים במידת הצורך, לקבלת רוטב

2020-09-15T18:34:36+00:00