פנקייקס בריאים עם שיבולת שועל. אם רוצים אפשר לתבל את התערובת בפטריות שמייבשים על ממחבת. כך או כך, מגישים ערמת פנקייקס עם פטריות מוקפצות ברוטב נפלא שמכינים מהשילוש הקדוש: סויה, בלסמי וסילאן
המצרכים
חומרים ל- 8 מנות:
לבלילה:
- 10 פטריות פורטבלו פרוסות (לא חובה, אבל מאוד מוסיף לטעם)
- 2 ביצים
- 1/4 1 כוסות חלב
- 1/4 1 כוסות קמח כוסמין לבן
- ½ כוס קוואקר דק
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
- חמאה לטיגון
להגשה:
- 2 כוסות פטריות פרוסות משני סוגים לפחות
- 25 גרם חמאה פלוס כף שמן זית
- 1 כפית קמח
- 2 כפות סילאן
- 1 כף חומץ בלמי
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות יין לבן או מים
- פירורי פטה או שבבי פרמזן (אם רוצים)
אופן ההכנה
מכינים את הפטריות לבלילה: מחממים מחבת ללא שומן ומאדים את הפטריות 20 דקות לפחות, לאט ובסבלנות עד שהן מאבדות את הנוזלים ומתייבשות. מצננים וקוצצים דק-דק.
מערבבים את חומרי הבלילה בקערה. אם יש זמן משהים חצי שעה במקרר.
לפני ההגשה מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה ויוצקים תלוליות של בלילה. מטגנים דקה-שתיים והופכים כשעולות בועות על פני הפנקייק. עורמים אותם אחד על השני שישמרו על עסיסיות.
מכינים את הפטריות להגשה: מחממים מחבת עם חמאה ושמן זית וצולים את הפטריות להגשה. מפזרים מעליהם מעט קמח, סופגים נוזלים ומוסיפים סילאן, בלסמי וסויה. מוסיפים גם 2 כפות יין או מים במידת הצורך, לקבלת רוטב