מתכון וידאו: תבשיל פטריות אסיאתי

גם אם קשה להפגש  עם בני משפחה וחברים,  המתכון הזה מעניק הזדמנות לחגוג את החיים.

את תבשיל הפטריות הטעים הזה מגישים בלחמניות קטנות, כך שלא חייבים לשבת ליד השולחן. לא רוצים לחמניה? הגישו בעלה של חסה

המצרכים

חומרים ל-8-10 מנות:

  • 2 בצלים פרוסים דק

    3 מגשיות פטריות יער קרועות או חתוכות לרצועות דקות

    3 כפות שמן

    4 שיני שום קצוצות

    2 כפיות ג׳ינג׳ר מגורר

    1 פלפל צ׳ילי קצוץ (לא חובה, אבל מוסיף)

    3 כפות רוטב סויה

    1 כף סוכר חום או דבש

    1 כפית תערובת חמשת התבלינים הסינית* (פלפל, אניס, ינסון, ציפורן וקינמון)

    להגשה:

    עלי חסה, כוסברה ובצל ירוק

    לחמניות ביס אפויות או מאודות 

אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומזהיבים את הבצלים 3-4 דקות. מוסיפים את הפטריות, מניחים להן לאבד הנוזלים. מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים עד שהפטריות מתחילות להזהיב בצדדים.
  2. מוסיפים שום, ג׳ינג׳ר, צ׳ילי ומערבבים. מוסיפים סויה, סוכר ומתבלים בתערובת חמשת התבלינים. מערבבים עוד דקה וכשמסמיך ומבעבע מורידים מהאש.
  3. מגישים בלחמניות (או בעלי חסה) עם כוסברה ובצל ירוק.

2021-01-20T04:12:28+00:00