ממרח "חומוס" שעועית לבנה ופטריות חמות

הצעה מפתיעה למנת החומוס המוכרת.

מצרכים:

  • 1 שקית של שעועית לבנה קפואה מבושלת

  • חצי כוס מים

  • 4 שיני שום כתושות

  • 3 כפות שמן

  • 500 גר' פטריות שמפיניון ופורטבלה

  • 3 בצלים חתוכים לפרוסות דקות

  • חצי כפית כמון

  • קורט ציפורן

  • קורט הל

  • מלח

  • פלפל שחור

אופן ההכנה

מבשלים את השעועית הלבנה הקפואה כשעה בסיר עם מים, עד שנהיית רכה מאוד.

במחבת רחבה מטגנים את הבצל החתוך עם מעט שמן, על אש בינונית. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן.

חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל המטוגן.

מסננים את השעועית ומכניסים לבלנדר יחד עם השום והמלח.

מוסיפים כף או שתיים של שמן וטוחנים עד למחית חלקה.

מסדרים בצלחת כמו חומוס עם שקע באמצע ואליו מוזגים את תבשיל הפטריות.

2017-06-01T09:08:34+00:00