סלט אנטיפסטי מושלם של פטריות פורטבלה ופטריות שמפיניון בתוספת עלי מנגולד ועגבניות שרי חצויות – מנה קלה להכנה המוגשת בטמפרטורת החדר כחלק ממנות הפתיחה בדרך כלל…
המצרכים
5 יחידות פורטבלה גדולות חתוכות לרבעים
כ- 12 יח' שמפיניון בינוניות, בשלמותן
חצי סלסלת עגבניות שרי חצויות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
חבילת עלי מנגולד שטופים, חתוכים גס
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קלופות ופרוסות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
להגשה: קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות.
- מחפים בניר אפייה את תבנית התנור, מניחים את הפטריות ועגבניות השרי החצויות בתבנית, בוזקים מעל שמן זית, מלח ופלפל.
- אופים כ- 15 דקות, מוציאים ומצננים.
- מחממים היטב מחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית ופרוסות השום, ומטגנים דקה.
- מוסיפים למחבת את עלי המנגולד ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומטגנים 5 דקות, עד שהעלים מאבדים מנפחם.
- מכבים את הלהבה, מצננים מעט ומעבירים את המנגולד לצלחת הגשה.
- מערבבים קלות את הפטריות והעגבניות בתבנית, ומניחים בצלחת ההגשה, על המנגולד.
- מגררים קליפת לימון מעל הירקות ומגישים.
- בתיאבון (: