אנטיפסטי של פטריות, מנגולד ועגבניות

סלט אנטיפסטי מושלם של פטריות פורטבלה ופטריות שמפיניון בתוספת עלי מנגולד ועגבניות שרי חצויות – מנה קלה להכנה המוגשת בטמפרטורת החדר כחלק ממנות הפתיחה בדרך כלל…

 

המצרכים
  • 5 יחידות פורטבלה גדולות חתוכות לרבעים

  • כ- 12 יח' שמפיניון בינוניות, בשלמותן

  • חצי סלסלת עגבניות שרי חצויות

  • 2 כפות שמן זית

  • 1/2 כפית מלח גס

  • מעט פלפל שחור גרוס

  • חבילת עלי מנגולד שטופים, חתוכים גס

  • 2 כפות שמן זית

  • 3 שיני שום קלופות ופרוסות

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

  • להגשה: קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה
  • מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות.
  • מחפים בניר אפייה את תבנית התנור, מניחים את הפטריות ועגבניות השרי החצויות בתבנית, בוזקים מעל שמן זית, מלח ופלפל.
  • אופים כ- 15 דקות, מוציאים ומצננים.
  • מחממים היטב מחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית ופרוסות השום, ומטגנים דקה.
  • מוסיפים למחבת את עלי המנגולד ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומטגנים 5 דקות, עד שהעלים מאבדים מנפחם.
  • מכבים את הלהבה, מצננים מעט ומעבירים את המנגולד לצלחת הגשה.
  • מערבבים קלות את הפטריות והעגבניות בתבנית, ומניחים בצלחת ההגשה, על המנגולד.
  • מגררים קליפת לימון מעל הירקות ומגישים.
  • בתיאבון (:
2018-01-09T08:30:45+00:00