הריזוטו הזה גם טבעוני, וגם מהיר הכנה. אין צורך לעמוד ליד הסיר במשך חצי שעה. והתוצאה – מושלמת! שימו לב שהרתחתם מים להכנת הריזוטו.
המצרכים
1 כף שמן זית + 1 כף שמן קוקוס (לא חובה)
1 בצל סגול, קלוף וחתוך גס
3 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות או מגורר
1 מגש פטריות יער קצוצות דק
2 פטריות פורטבלה גדולות קצוצות דק (או סלסלה פורטבלה)
כף עלי טימין טרי
כפית מלח
2 כוסות אורז מסוג ארובריו (לריזוטו)
1.250 ליטר מים רותחים (5 כוסות)
1/4 כוס חלב קוקוס או 1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית ושמן הקוקוס.
- מוסיפים את הבצל, השום ושורש הסלרי החתוך, מערבבים היטב ומטגנים על להבה בינונית כ- 5 דקות עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות, עלי הטימין והמלח. מערבבים היטב ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים לסיר את האורז, מערבבים היטב, כך שכל האורז יכוסה בשומן ובטעמים המתבשלים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב (בשלב הזה מומלץ לטעום את מי הבישול, ובמידה וחסר לכם מלח, הוסיפו עוד לפי טעמכם).
- מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה, ומבשלים את האורז כ- 15 דקות, כאשר הסיר פתוח. מערבבים מדי פעם. האורז צריך לספוג את המים ולהישאר דביק.
- מוסיפים את רבע כוס חלב הקוקוס (או מים נוספים), מערבבים היטב ומגישים מיד.