• ריזוטו מהיר להכנה

ריזוטו מהיר להכנה

הריזוטו הזה גם טבעוני, וגם מהיר הכנה. אין צורך לעמוד ליד הסיר במשך חצי שעה. והתוצאה – מושלמת! שימו לב שהרתחתם מים להכנת הריזוטו.

 

המצרכים
  • 1 כף שמן זית + 1 כף שמן קוקוס (לא חובה)

  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך גס

  • 3 שיני שום קלופות ופרוסות דק

  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות או מגורר

  • 1 מגש פטריות יער קצוצות דק

  • 2 פטריות פורטבלה גדולות קצוצות דק (או סלסלה פורטבלה)

  • כף עלי טימין טרי

  • כפית מלח

  • 2 כוסות אורז מסוג ארובריו (לריזוטו)

  • 1.250 ליטר מים רותחים (5 כוסות)

  • 1/4 כוס חלב קוקוס או 1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה
  • מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית ושמן הקוקוס.
  • מוסיפים את הבצל, השום ושורש הסלרי החתוך, מערבבים היטב ומטגנים על להבה בינונית כ- 5 דקות עד שהבצל שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות הקצוצות, עלי הטימין והמלח. מערבבים היטב ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים לסיר את האורז, מערבבים היטב, כך שכל האורז יכוסה בשומן ובטעמים המתבשלים.
  • מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב (בשלב הזה מומלץ לטעום את מי הבישול, ובמידה וחסר לכם מלח, הוסיפו עוד לפי טעמכם).
  • מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה, ומבשלים את האורז כ- 15 דקות, כאשר הסיר פתוח. מערבבים מדי פעם. האורז צריך לספוג את המים ולהישאר דביק.
  • מוסיפים את רבע כוס חלב הקוקוס (או מים נוספים), מערבבים היטב ומגישים מיד.
2018-01-09T08:10:03+00:00