גראטן תפוחי אדמה , בטטות ופטריות יער

מצרכים:

  • 2 סלסלות פטריות יער

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים קטנים

  • 2 בטטות קלופות ופרוסות לפרוסות דקות

  • 1 מיכל שמנת מתוקה

  • 1 כוס חלב

  • אגוז מוסקט

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 1 כפית עלי תימין או מרווה קצוצים

לשימון:

  • חמאה

  • 1 שן שום חצויה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משפשפים תבנית בחצי שן שום ומשמנים בחמאה.

מקפיצים את הפטריות במחבת משומנת במעט חמאה דקה-שתיים. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומצננים מעט.

מסדרים מחצית פרוסות תפו"א על קרקעית התבנית ומתבלים במלח, פלפל ומעט תימין/מרווה. מעל מסדרים מחצית הבטטה ומתבלים גם אותה. שופכים את תערובת הפטריות, מסדרים שוב שכבה של בטטה פרוסה ומסיימים בתפו"א. מתבלים. שופכים על הכל את השמנת והחלב.

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-45 דקות.

מסירים את הרדיד ואופים עוד כ-30 דקות עד הזהבה.

משהים כ- 10 דקות להתייצבות ומגישים.

2017-05-28T12:04:43+00:00