המבורגר מגה פורטבלה

עוצמים את העיניים ומקרבים את הלחמניה העמוסה אל האף. לא תרגישו שאין שם המבורגר אמיתי.

ללחמניות:

  • 450 ג"ר קמח לבן

  • 1 כוס חלב פושר

  • 45 גר' סוכר

  • 2 חלמונים

  • כפית מלח

  • 50 גר' חמאה מרוככת

  • 25 גר' שמרית

להמבורגר:

  • מגה פורטבלה

  • שמן זית

  • עגבנייה

  • בצל סגול

  • עלה חסה

  • פלפל שחור

  • מלח

אופן ההכנה

מכינים את הלחמניות:
לשים בקערת המיקסר את המצרכים כעשר דקות.
מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח (אפשר גם להכניס ללילה למקרר מיד בתום הלישה).
מחלקים ל-8 חלקים שווים ומכדררים כל אחד לכדור. מניחים בתבנית ברווחים, מכסים במגבת ומתפיחים עוד קצת.
מורחים ביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים שומשום.
אופים כרבע שעה, בתום האפייה מוציאים מיד מהתנור ומנחים על רשת צינון.

מכינים את המבורגר הפורטבלה:
מקצרים את רגל הפטריה, מושחים בשמן זית, מלח ופלפל וצורבים היטב משני הצדדים על מחבת פסים לוהטת.

חוצים את הלחמניה, מורחים את הממרח האהוב עליכם: מיונז, אלף האיים, קטשופ, חרדל, BBQ, הכל הולך…
פורסים עגבניה ובצל סגול,שוטפים עלה של חסה.
מסדרים את הירקות והפורטבלה בתוך הלחמניה.

2017-06-15T08:35:55+00:00