מנה שהיא ארוחה שלמה, חגיגית וטעימה
מצרכים:
4 פרוסות יפות של כבד בקר
מלח
פלפל שחור
300 גר' פטריות מלך היער חתוכות ל-2 לאורכן
300 גר' פטריות מגה פורטבלה חתוכות ל-2
300 גר' פטריות שמפיניון חתוכות ל-2
5 תפוחי אדמה חלוטים וחתוכים לקוביות
כף חומץ בלסמי
כף סוכר חום
חצי כוס יין אדום
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 גבעולי טימין
גבעול רוזמרין
אופן ההכנה
משרים את הפטריות ותפוחי האדמה בשמן זית, שום, טימין ורוזמרין.
מניחים את פרוסות הכבד על רשת צלייה וצוללים אותן היטב משני הצדדים, ממליחים, מפלפלים ומוציאים לצלחת.
מחממים מחבת או סיר שטוח גדול מאוד עם שמן. מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר, מכניסים את הפטריות ותפוחי האדמה לטיגון קל, מוסיפים את היין ומרתיחים.
מוסיפים את הכבד ומבשלים כ-3 דקות.