פסטה פטריות

מנה שכולם אוהבים, שילוב מנצח בין פסטה ופטריות עם קונפי עגבניות משובח

לפסטה:

  • 1 חבילת פסטה שחורה או כל פסטה שאוהבים

  • 300 גר' פטריות פורטבלה

  • 300 גר' פטריות יער

  • 300 גר' פטריות שמפיניון

  • חופן עלי בזיליקום

  • 8 שיני שום קלופות

  • 4 גבעולי טימין

  • 2 חופנים של קונפי עגבניות שרי

  • חצי כוס יין

  • 30 גר' חמאה

  • מלח ופלפל

  • אגוז מוסקט

לקונפי עגבניות שרי:

  • עגבניות שרי

  • 10 שיני שום קלופות

  • 4 גבעולי טימין

  • מלח גס

  • פלפל שחור

אופן ההכנה

מכינים את קונפי עגבניות השרי: בתבנית קטנה מניחים עגבניות שרי, 10 שיני שום קלופות, 4 גבעולי טימין, מלח גס ופלפל. מכסים בשמן זית, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום נמוך כשעה.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

חותכים את השום לפרוסות, את הפטריות לרבעים.

במחבת גדולה מחממים 30 גר' חמאה ו- 3 כפות משמן קונפי העגבניות, מטגנים קלות את השום והטמין, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן. מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות מעט. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. מוסיפים למחבת את הפסטה ומערבבים בעדינות.

לבסוף מוסיפים את עלי הבזיליקום ומכבים את האש.

מגישים עם המון פרמז'ן.

2018-01-30T08:51:51+00:00