פשטידה אפויה מושלמת בשילוב פטריות שמפיניון ופורטבלה עם אופציה להכנה לטבעונים. ציוד נדרש: תבנית עגולה נמוכה, קוטר 26 ס"מ.
המצרכים
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 חבילת פטריות פורטבלה פרוסות
1 חבילת עלי מנגולד
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 ביצים
1 כוס גדושה קמח + 1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מנקים את עלי המנגולד ומפרידים את הגבעול הלבן מהעלה הירוק. פורסים דק את הגבעול, ואת החלק הירוק חותכים גס.
- מחממים היטב מחבת רחבה. מוסיפים את שמן הזית, הבצל החתוך וגבעולי המנגולד הפרוסים. מערבבים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מערבבים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומטגנים עד שהעלה מאבד מנפחו, כ- 3-5 דקות. מעבירים לקערה גדולה את תכולת המחבת ומצננים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לקערה הגדולה את הביצים והמים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת תערובת סמיכה.
- יוצקים לתבנית אפיה ואופים בחום של 180 מעלות, 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה, מוציאים מהתנור ומצננים.
- הערה: לטבעונים – ניתן להשמיט את הביצים, ולהוסיף 3 כפות קמח עדשים + כף מים.