• פשטידת פטריות עם בצל ומנגולד

פשטידת פטריות עם בצל ומנגולד

פשטידה אפויה מושלמת בשילוב פטריות שמפיניון ופורטבלה עם אופציה להכנה לטבעונים. ציוד נדרש: תבנית עגולה נמוכה, קוטר 26 ס"מ.

 

המצרכים
  • 3 כפות שמן זית

  • 2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות

  • 1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות

  • 1 חבילת פטריות פורטבלה פרוסות

  • 1 חבילת עלי מנגולד

  • כפית מלח

  • 1/4 כפית פלפל שחור

  • 2 ביצים

  • 1 כוס גדושה קמח + 1 כפית אבקת אפייה

  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מנקים את עלי המנגולד ומפרידים את הגבעול הלבן מהעלה הירוק. פורסים דק את הגבעול, ואת החלק הירוק חותכים גס.
  • מחממים היטב מחבת רחבה. מוסיפים את שמן הזית, הבצל החתוך וגבעולי המנגולד הפרוסים. מערבבים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מערבבים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומטגנים עד שהעלה מאבד מנפחו, כ- 3-5 דקות. מעבירים לקערה גדולה את תכולת המחבת ומצננים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לקערה הגדולה את הביצים והמים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת תערובת סמיכה.
  • יוצקים לתבנית אפיה ואופים בחום של 180 מעלות, 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה, מוציאים מהתנור ומצננים.
  • הערה: לטבעונים – ניתן להשמיט את הביצים, ולהוסיף 3 כפות קמח עדשים + כף מים.
2018-01-30T12:24:16+00:00