מנה מרשימה של נתח בשר משובח ופטריות טריות ועסיסיות.
מצרכים:
שדרת צלעות טלה קטנות
שמן זית
שום
פלפל שחור
מלח
חצי כפית סומק
חצי כוס יין לבן
חצי כוס מיץ תפוזים
3 כפות דבש
4 ענפי אורגנו טרי
4 ענפי זעתר טרי
500 גר' פטריות ירדן
500 גר' פטריות פורטבלה
500 גר' פטריות שמפיניון
אופן ההכנה
מורחים היטב את הצלעות בשמן זית, מלח, פלפל שחור, סומק ושום.
במחבת צלייה גדולה מניחים את ענפי הזעתר והאורגנו ו"סוגרים" את הצלעות מכל הצדדים על אש גבוהה.
במחבת בה נצלו הצלעות, שמים את הפטריות, מטגנים עד השחמה ומוסיפים כתוספת נפלאה לצלעות.
מעבירים את הבשר והפטריות לתבנית ומוסיפים יין, מיץ תפוזים ודבש.
אופים בתנור בחום של 190 מעלות במשך 20-30 דקות.