שקשוקת פטריות ומנגולד:

מנה קלילה, מרעננת, טעימה ובעיקר לא שגרתית

מצרכים דרושים ל-4 סועדים
  • 150 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

  • 150 גר' פורטבלה חתוכות לרבעים

  • 300 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

  • 2 בצלי שאלוט קלופים וקצוצים דק

  • 2 כפות שמן זית

  • 30 גרם חמאה

  • 2 צרור מנגולד שטופים ומופרדים לגבעול קצוץ דק  ועלה חתוך לרצועות

  • 3 שיני שום קצוצות

  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט.

אופן ההכנה

ממיסים בסיר רחב את החמאה ושמן הזית, מאדים את הבצלים עד לשקיפות,

מוסיפים את השום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים ומאדים כ- 20 דקות עד לריכוך.

מתבלים.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות.

מוסיפים את עלי המנגולד החתוכים, מערבבים, מוסיפים את השמנת,

מרתיחים, מנמיכים מעט את הלהבה ומצמצמים את השמנת.

מוסיפים ביצים, מכסים ומבשלים עד למידת עשייה רצויה.

2017-10-17T18:59:32+00:00