תבשיל של פריקי ירקות שורש ופטריות

הטעם, מזכיר תבשיל שבושל הרבה זמן.
כשתכינו – לא תאמינו כמה זה קל, כשהאורחים יחמיאו לכם – אנחנו מסכימים לכם לקחת את כל הקרדיט לעצמכם.

המצרכים
  • 500 גר' פריקי (חיטה מעושנת)

  • 700 גר' פטריות מכל הסוגים.

  • 4 גזרים חתוכים לקוביות

  • שורש סלרי חתוך לקוביות

  • 2 לפתות חתוכות לקוביות

  • צרור פטרוזיליה

  • צרור כוסברה

  • 3-4 שערות זעפרן מושרות במעט מים חמים.

אופן ההכנה
  • מכינים ציר פטריות:
  • חותכים את כל רגלי הפטריות ומניחים בסיר קטן עם מים לכדי כיסוי
  • מרתיחים וממשיכים לבשל על אש קטנה שעתיים. כשמוכן מעבירים למסננת ומועכים את רגלי הפטריות למיצוי הנוזל.
  • בסיר אחר מחממים מעט שמן ומטגנים את החיטה על מנת "לפתוח" את הטעמים והריחות המעושנים שלה.
  • מוסיפים את ירקות השורש החתוכים ומערבבים.
  • מוסיפים את הפטריות והזעפרן. מתבלים היטב במלח פלפל ואגוז מוסקט.
  • מוזגים לסיר את ציר הפטריות,
  • גובה המים צריך להיות 2 אצבעות מעל החיטה,
  • אם הציר לא מספיק, להוסיף מים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דק מבלי לפתוח.
  • כשמוכן מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.
  • נהדר עם זילוף של טחינה גולמית.
2018-01-30T09:01:15+00:00