
הטעם, מזכיר תבשיל שבושל הרבה זמן.
כשתכינו – לא תאמינו כמה זה קל, כשהאורחים יחמיאו לכם – אנחנו מסכימים לכם לקחת את כל הקרדיט לעצמכם.
המצרכים
500 גר' פריקי (חיטה מעושנת)
700 גר' פטריות מכל הסוגים.
4 גזרים חתוכים לקוביות
שורש סלרי חתוך לקוביות
2 לפתות חתוכות לקוביות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3-4 שערות זעפרן מושרות במעט מים חמים.
אופן ההכנה
- מכינים ציר פטריות:
- חותכים את כל רגלי הפטריות ומניחים בסיר קטן עם מים לכדי כיסוי
- מרתיחים וממשיכים לבשל על אש קטנה שעתיים. כשמוכן מעבירים למסננת ומועכים את רגלי הפטריות למיצוי הנוזל.
- בסיר אחר מחממים מעט שמן ומטגנים את החיטה על מנת "לפתוח" את הטעמים והריחות המעושנים שלה.
- מוסיפים את ירקות השורש החתוכים ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות והזעפרן. מתבלים היטב במלח פלפל ואגוז מוסקט.
- מוזגים לסיר את ציר הפטריות,
- גובה המים צריך להיות 2 אצבעות מעל החיטה,
- אם הציר לא מספיק, להוסיף מים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דק מבלי לפתוח.
- כשמוכן מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.
- נהדר עם זילוף של טחינה גולמית.