
ספגטי טעים בשילוב של רוטב פטריות ועגבניות – מנה חורפית מצוינת שמתאימה גם לצמחוניים וטבעוניים!
המצרכים
500 גרם ספגטי
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות דק
2 סלסלות פטריות שמפניון (או 1 שמפניון + 1 פורטבלה)
4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
כפית עלי קורנית
כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים היטב מחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית, הבצל והשום הקצוצים ומטגנים כ- 3 דקות עד להזהבת הבצל.
- מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים כ- 5 דקות על להבה גבוהה.
- מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, הקורנית והמלח ומערבבים היטב.
- במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
- מוסיפים כ- ¼ כוס ממי בישול הפסטה, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 5 דקות.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת, מערבבים היטב ומגישים.