• תבשיל פטריות, שורשים וגרגרי חומוס

תבשיל חורפי של פטריות, שורשים וגרגרי חומוס

נזיד עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים, מחמם ומשביע. קצת אורז ליד, והארוחה מוכנה.

המצרכים
  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות

  • 3 שיני שום קצוצות

  • שורש סלרי – קלוף וחתוך לקוביות קטנות

  • 2 יח' שורש פטרוזיליה – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 3 גזרים – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 2 סלסלות פטריות פורטבלה, חתוכות לרבעים

  • 1 כוס גרגרי חומוס, שהושרו במים לילה ובושלו עד ריכוך (או 3 כוסות גרגרי חומוס קפואים/מבושלים)

  • 1 כוס סלרי קצוץ

  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 כפית כמון

  • כפית פפריקה

  • 1/4 כפית כוסברה טחונה

  • 1/2 כפית מוסקט טחון

  • 1 כפית מלח גס

  • מעט צ'ילי יבש (לא חובה)

  • 1 ליטר מים

אופן ההכנה
  • מחממים היטב סיר רחב.
  • מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום וירקות השורש החתוכים. מערבבים היטב ומטגנים כ- 5 דקות.
  • מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים כ- 2 דקות.
  • מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים, עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כשעה וחצי.
2018-01-09T08:56:17+00:00