נזיד עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים, מחמם ומשביע. קצת אורז ליד, והארוחה מוכנה.
המצרכים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
שורש סלרי – קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 יח' שורש פטרוזיליה – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 גזרים – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 סלסלות פטריות פורטבלה, חתוכות לרבעים
1 כוס גרגרי חומוס, שהושרו במים לילה ובושלו עד ריכוך (או 3 כוסות גרגרי חומוס קפואים/מבושלים)
1 כוס סלרי קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
כפית פפריקה
1/4 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית מוסקט טחון
1 כפית מלח גס
מעט צ'ילי יבש (לא חובה)
1 ליטר מים
אופן ההכנה
- מחממים היטב סיר רחב.
- מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום וירקות השורש החתוכים. מערבבים היטב ומטגנים כ- 5 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים כ- 2 דקות.
- מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים, עשבי התיבול והתבלינים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כשעה וחצי.