לאפה פטריות יער עם עמבה, טחינה וסלט בצל, פטרוזיליה וסומק

זה לא רק נראה כמו שווארמה, זה טעים לפחות כמו שווארמה ויש שיגידו אפילו יותר!
פטריות היער סופגות היטב את התבלינים החמים ואחרי צריבה הגונה הן שחומות פריכות ומקבלות מעטה פריך במיוחד.

המצרכים

חומרים ל-4 מנות:

  • 3 סלסילות פטריות יער פרוסות דק-דק

  • 4 כפות שמן זית

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 כפית בהרט

  • ½ כפית פפריקה

  • ½ כפית כורכום

  • מלח ופלפל גרוס

  • לסלט בצל, פטרוזיליה וסומק:

    1 בצל גדול פרוס דק-דק

    צרור עלי פטרוזיליה

    1 כפית סומק

  • להגשה:

    4 לאפות או טורטיות גדולות

    יוגורט

    מטבל עמבה

אופן ההכנה
  1. מתבלים את הפטריות הקצוצות בשמן זית ותבלינים ומשהים יחד 10 דקות.
  2. על פלאנצ׳ה לוהטת או מחבת גריל צולים את הפטריות המתובלות עד שהן נצרבות היטב.
  3. עורמים על לאפה עם סלט בצל, יוגורט ועמבה. מגלגלים ואוכלים.
2019-09-24T12:32:27+00:00