לביבות פטריות ופרמזן

אל תסתפקו בלביבות הרגילות, העדיפו את הלביבות העשירות ומלאות הטעם שלפניכם. תוספת הפטריות והפרמזן הופכת אותן למעדן אמיתי. אפשר להכין מראש ולחמם.

המצרכים

חומרים ל-20 לביבות:

  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות

  • 1-2 כפות שמן זית

  • 3 תפוחי אדמה שעברו חצי בישול, קלופים ומגוררים

  • חופן עירית קצוצה

  • 2 ביצים

  • 1/3 כוס פירורי לחם

  • 1/3 כוס פרמזן מגוררת

  • מלח ופלפל

  • מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אבל ממש מוסיף)

אופן ההכנה
  1. צורבים את הפטריות במחבת טפלון חמה ללא שמן עד שהן מתייבשות מנוזלים. מוסיפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מזהיבים, מורידים מהאש ומצננים. לחילופין אפשר לצלות בתנור לוהט עם שמן זית, מלח ופלפל. הרעיון הוא לייבש אותן מנוזלים.
  2. מערבבים את הפטריות עם תפוחי אדמה מגוררים, עירית, ביצים, פירורי לחם ופרמזן.
  3. יוצרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון חמה עם מעט שמן.
2018-12-07T00:42:50+00:00