מרק פטריות ובורגול

נזיד ארומטי ומשביע, שאפשר להכין גם על בסיס פריקה (חיטה ירוקה קלויה), גריסים או זרעים כמו קינואה או דוחן. רק אל תשכחו להתאים את זמן הבישול לחומר הגלם שבו משתמשים.

המצרכים

חומרים ל-4 מנות:

  • 30 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית

  • 1  בצל גדול חתוך לקוביות קטנטנות

  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות

  • 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנטנות

  • 2 סלסילות תערובת פטריות (שמפיניון, פורטבלה, יער) פרוסות

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 3 גבעולי תימין, 2 גבעולי רוזמרין

  • 1 כוס יין לבן יבש

  • 1 וחצי ליטר מים

  • חצי כוס בורגול גס

  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מחממים סיר עם חמאה או שמן זית ומאדים בצל, כרישה, גזר וסלרי 5 דקות לריכוך על להבה בינונית. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות, מתבלים בשום, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
  2. יוצקים את היין ומאדים אותו כליל. כך שהאלכוהול נעלם ונשאר רק הטעם הטוב של היין.
  3. מוסיפים מים ובורגול, מביאים לרתיחה, מורידים להבה, מכסים ומבשלים רבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מגישים את המרק בקעריות עם עשבי תיבול קצוצים מעל. אם המרק מסמיך יתר על המידה (כי הבורגול ממשיך לשתות נוזלים) מדללים אותו במים או מרק צח.
2018-11-16T12:14:02+00:00