
תחת השם ״עיג׳ה״ אפשר למצוא חביתיות ומנות ביצים שונות של עדות שונות. בגרסה שלנו יש הרבה פטריות, ביצים והרבה עשבי תיבול, מכל הסוגים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טרגון וגם בצל ירוק. תרגישו חופשי להחליף ולשנות לפי מה שאתם אוהבים ולפי מה שיש לכם בבית או בגינה. מדובר במתכון נטול גלוטן, שיכול להתאים גם לפסח.
המצרכים
חומרים ל-6 מנות:
2 סלסילות פטריות (שמפיניון, פורטבלה ויער) קצוצות
1 כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע וטרגון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
4 ביצים
2 שיני שום כתושות
חצי כפית בהרט
חצי כפית כורכום
2 כפות קמח חומוס או קמח אחר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מקפיצים את הפטריות במחבת עם מעט שמן זית או צולים בתנור חם עד להזהבה.
- מערבבים את הפטריות עם שאר החומרים יחד בקערה.
- מחממים מחבת עם שמן, נוטלים כף מן התערובת ומטגנים לביבות 2-3 דקות. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפ׳ החדר.