עיג׳ה פטריות

תחת השם ״עיג׳ה״ אפשר למצוא חביתיות ומנות ביצים שונות של עדות שונות. בגרסה שלנו יש הרבה פטריות, ביצים והרבה עשבי תיבול, מכל הסוגים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טרגון וגם בצל ירוק. תרגישו חופשי להחליף ולשנות לפי מה שאתם אוהבים ולפי מה שיש לכם בבית או בגינה. מדובר במתכון נטול גלוטן, שיכול להתאים גם לפסח.

המצרכים

חומרים ל-6 מנות:

  • 2 סלסילות פטריות (שמפיניון, פורטבלה ויער) קצוצות

  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע וטרגון

  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

  • 4 ביצים

  • 2 שיני שום כתושות

  • חצי כפית בהרט

  • חצי כפית כורכום

  • 2 כפות קמח חומוס או קמח אחר

  • מלח ופלפל

אופן ההכנה
  1. מקפיצים את הפטריות במחבת עם מעט שמן זית או צולים בתנור חם עד להזהבה.
  2. מערבבים את הפטריות עם שאר החומרים יחד בקערה.
  3. מחממים מחבת עם שמן, נוטלים כף מן התערובת ומטגנים לביבות 2-3 דקות. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפ׳ החדר.
2018-11-08T22:09:08+00:00