
המצרכים
חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
4 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
1סלסלת פטריות שמפניון קצוצות
1 חבילת פורטבלו קצוצה
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טחון
1 כף קמח
1 כף רוטב ווסטרשייר
1/2 כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 צרור פטרוזיליה
לפירה:
- 4 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים 5-7 דקות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים פטריות, גזר ושום ומטגנים כ-8 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מפזרים כף קמח ומערבבים היטב. מוסיפים רוטב ווסטרשייר ויין מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד חמש דקות ומסירים מהלהבה. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
- מעבירים את תערובת הבשר לתבנית או לכלים אישיים בנפח 150 מ"ל
- מכינים את הפירה: מועכים את תפוחי האדמה והשמן לפירה חלק. מתבלים ומערבבים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרכיבים ואופים:
- מכסים את תערובת הבשר בשכבת פירה. זהירות לא להטביע את הפירה בבשר. מחליקים את הפירה.
- אופים 30 דקות עד שהפירה מזהיב. מגישים חם.