פטריות ממולאות עם קרמבל קשקבל

אחרי ששולפים מן הפטריות הגדולות את הרגל, הן ממש מבקשות להתמלאות במשהו. כאן מניחים מלית גבינות ומעמיסים בפירורים, שאחרי האפייה הופכים לפריכים וזהובים.

המצרכים

חומרים ל-6-8 מנות:

  • 16-12 פטריות גדולות שמפיניון או פורטבלה גדולות, ללא רגל

  • מעט שמן זית להברשה

  • למלית:

    200 גרם פטה מפוררת

    100 גרם קשקבל מגוררת

    3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    1 ביצה

    חצי כוס שמנת מתוקה

  • לקראמבל קשקבל:

    100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    1 כוס קמח רגיל, כוסמין או מלא

    50 גרם קשקבל מגוררת

    1 כפית מלח

    1 כפית עלי תימין

אופן ההכנה
    1. מכינים מלית: מערבבים את הגבינות עם בצל ירוק, ביצה ושמנת מתוקה.
    2. מכינים את הקראמבל: מערבלים את החומרים יחד במעבד מזון או בקצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי.
    3. מחממים תנור ל-200 מעלות.

    סמוך להגשה ממלאים ואופים: מברישים את הכיפות של הפטריות בשמן זית, מניחים בתבנית עם נייר אפייה וממלאים במלית. מפזרים קראמבל׳ס ואופים 12-15 דקות או עד להזהבה. מגישים חם!

2018-11-08T21:38:12+00:00