ראגו פטריות וירקות שורש

לא חייבים בשר, כדי ליהנות מראגו מלא טעמים וארומה נפלאה. הכי טעים להגיש על תלולית פירה, אבל גם אורז או פסטה יעשו יופי של עבודה ויקלטו את הנוזלים הטעימים ל הראגו באהבה.

המצרכים

חומרים ל-4 מנות:

  • 4 כפות שמן זית

  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות

  • 1 כרישה קצוצה לקוביות קטנות

  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות

  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות

  • חצי שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

  • 2 שיני שום קצוצות

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • צרור עשבי תיבול (אורגנו, תימין, רוזמרין)

  • 1 כוס יין אדום יבש

  • 1 כוס מרק צח או מים

  • להגשה:

    פטרוזיליה קצוצה וקליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה
  1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל, כרישה, גזר ושורשים 5 דקות לריכוך על להבה בינונית. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות, מתבלים בשום, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
  2. יוצקים יין אדום ומצמצמים בחצי. מוסיפים מרק או מים ומבשלים יחד עוד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מגישים על פירה, אורז או פסטה עם פטרוזיליה מעל.
2018-11-08T21:35:34+00:00