
מצרכים:
2 סלסלות פטריות יער
1 סלסלת פטריות שמפיניון
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים קטנים
2 בטטות קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
1 כפית עלי תימין או מרווה קצוצים
לשימון:
חמאה
1 שן שום חצויה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משפשפים תבנית בחצי שן שום ומשמנים בחמאה.
מקפיצים את הפטריות במחבת משומנת במעט חמאה דקה-שתיים. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומצננים מעט.
מסדרים מחצית פרוסות תפו"א על קרקעית התבנית ומתבלים במלח, פלפל ומעט תימין/מרווה. מעל מסדרים מחצית הבטטה ומתבלים גם אותה. שופכים את תערובת הפטריות, מסדרים שוב שכבה של בטטה פרוסה ומסיימים בתפו"א. מתבלים. שופכים על הכל את השמנת והחלב.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-45 דקות.
מסירים את הרדיד ואופים עוד כ-30 דקות עד הזהבה.
משהים כ- 10 דקות להתייצבות ומגישים.