
שפע פטריות מסוגים שונים מוקפצות בשמן זית ומתובלות בשום, מלח, המון פלפל שחור וחשוב מאוד: קליפת לימון. ביצים ותפוח אדמה קושרים את התערובת ומבטלים את הצורך בתחליפי קמח.
המצרכים
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ או אובאלית באורך 30 ס"מ:
1 ק"ג מיקס פטריות חצויות או פרוסות, תלוי בגודל
4 כפות שמן זית
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והירוק בנפרד)
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
עלים קצוצים גס מ-1/4 צרור פטרוזיליה
1 תפוח אדמה גדול מגורר או 2 מצות מפוררות
6 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים מחצית מכמות הפטריות, מחצית מכמות החלק הלבן של הבצל הירוק ומחצית מהשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות. מניחים בצד.
- מוסיפים למחבת את יתרת השמן, הפטריות, החלק הלבן של הבצל הירוק והשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות.
- מוסיפים את החלק הירוק של הבצל ופטרוזיליה ומערבבים. מעבירים לקערה ומצננים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
- מוסיפים לתערובת הפטריות תפוח אדמה או פירורי מצות, ביצים וקליפת לימון. מוסיפים עוד מלח ופלפל כי פטריות (ממש כמו תפוחי אדמה) נוטות לספוח אליהן טעמים ולאזן אותם, מערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומקפידים לסדר למעלה פרוסות יפות של פטריות כדי שלפשטידה תהיה חזות אסתטית.
- אופים כ-35 דקות או עד המאפה יציבו וחלקו העליון מזהיב.
- הפשטידה נשמרת עד יומיים במקרר.