בשנים האחרונות עולם הבישול והקולינאריה התפתח רבות בעקבות דרישות הקהל והניסיון ליצור עולם תוכן חדש כל העת. מצליחים לנחש אילו התפתחויות חדשות תביא איתה שנת 2018?
המטבח של אמא וסבתא
בטח גם לכם יש את הזיכרון הזה של בורקס הבשר עם רוטב הפטריות של סבתא, את פשטידת הפטריות והגבינה של אמא, או בכלל את החומוס הביתי של אבא בתוספת טופינג של פטריות מקורמלות עם בצל. במטבח המסורתי של אמא וסבתא היה שימוש בפטריות כמובן, אך לא כמו היום. ראשית, כיום קצב הגידול מהיר יותר וניתן למצוא בכל מקום ובכל זמן פטריות טריות וטעימות, והיום אנחנו גם מודעים לבריאות שהן מביאות איתן ולהמלצות לצריכתן. מעבר לכך, גם מתכוני החגים משלבים מגוון רחב של מנות עם פטריות, ולמעשה בכל מתכון מסורתי ניתן לעשות טוויסט קטן ויצירתי, וכך למשל את מנת האורז הלבן הקלאסית תחליף תוספת של אורז עם פטריות, חמוציות ופיסטוקים למנה חגיגית יותר.
מה קורה בעולם הפטריות?
כפי שראינו בשנים האחרונות, הפטריות תפסו מקום של כבוד בקרב צמחוניים, טבעוניים ושוחרי בריאות, ובכלל ברחבי האינטרנט ניתן למצוא מבחר עצום של מתכונים עם פטריות. נדמה שגם בשנת 2018 נמצא בכל מסעדה אלטרנטיבה צמחונית או טבעונית הכוללת שימוש בפטריות השונות: המבורגר פטריית פורטבלה, נקניקיית פטריות, פסטות מקמח מלא עם מבחר רטבי פטריות, ובקיצור – מה לא! כמובן שגם המנות ה"רגילות" יכולות להכיל פטריה מכל סוג שהוא: החל מפיצה מרגריטה עם פטריות שמפיניון פרוסות ועד לריזוטו פטריות יער, פטריות פורטבלה ממולאות ועוד.
מה שמאפיין מאוד את עולם המזון והמסעדנות בשנים האחרונות הוא חדשנות ומשחקי טעמים. במסעדות השף והביסטרו, נמצא לא פעם תפריטים שיכילו מנות שמשחקות עם חוש הטעם שלנו: חריף עם מתוק, מלוח וחמצמץ, וזאת לצד מרקמים שונים שנוצרים משימוש בחומרי גלם מגוונים שמגיעים אלינו מהארץ וגם מרחבי העולם כולו. כנראה שבמסעדות רבות נמצא בשנת 2018 מנות שיכילו פטריות שונות (פטריות שמפיניון, פטריות פורטבלה, פטריות יער ועוד) אותן יגישו עם רטבים מיוחדים, ביניהן נמצא מנות כמו פטריות ברוטב קפה, גלילות של חזה עוף ממולאות בפטריות ומוגשות ברוטב דובדבנים ועוד.
המלצת חוות השמפיניון
דבר נוסף שמאפיין את עולם הקולינאריה בשנים האחרונות, וכנראה שימשיך איתנו גם לשנת 2018 ואולי אף בשנים מאוחרות יותר, הוא החזרה לבישול הביתי והתארגנות של ארוחות חברתיות ושיתופיות. במסגרת ארוחות מסוג זה, מזמינים שף פרטי ורואים בזמן אמת את הכנת המנות. שפים רבים מכניסים לתפריטיהם מגוון של מנות עם פטריות: החל מפטריות כמהין ועד למגשי סושי שמכילים פטריות שיטאקי, או מנות בשריות שמכילות פטריות מגוונות, כמו צלי כתף, פטריות ובצלצלים ביין אדום, כבד בקר בתוספת תפו"א ופטריות ועוד.
נציין דבר חשוב לא פחות: בעוד שאנשי דור ה- X ובני דור ה- Y התנהלו "כאילו אין מחר" – כלומר, נהנתנות מופזרת שבאה לידי ביטוי בבילוי תכוף במסעדות ובבתי קפה, דווקא ילידי דור ה- Z חוזרים למקורות. הדבר בא לידי ביטוי בהעדפתם לדעת מה מכילה המנה שהם אוכלים, ולכן הם מעדיפים בישול ואוכל ביתי. דור זה חושב שבישול ביתי איכותי יותר, יעדיף בישול על כיריים או אפייה בתנור על חימום במיקרוגל, ולכן יעדיף לרכוש מוצרי מזון בעלי ערך חברתי לצד ערך תזונתי גבוה עם דגש גם על ערך סביבתי ובריא יותר. לכן, כחלק מהחזרה לבישול הביתי – אנחנו, כחברת מגדלי הפטריות הגדולה בישראל ובעלי ניסיון וידע רב בכל הקשור לפטריות, נמליץ לכם לעשות שימוש בפטריות השונות שלנו ולשלב אותן במגוון המאכלים שתכינו: הן בעלות ערך תזונתי גבוה, תהליך הגידול שלהן בעל ערך סביבתי ואין ספק שמדובר במוצר בריא במיוחד!
כמה הצעות מיוחדות שלנו למתכונים שאתם חייבים לנסות:
- צלי כתף, פטריות ובצלצלים ביין אדום
- מאפה שבלול פטריות ביתי
- סלט מנגו על פורטבלה צלויה
- קפוצ'ינו פטריות וערמונים
לסיכום
כפי שהסביבה והעדפותינו משתנות, כך גם עולם הקולינאריה משנה את פניו מעת לעת – בהתאם לרצונות הצרכנים. נראה כי בשנת 2018 נחווה יותר ארוחות משותפות, בין אם מדובר בארוחה חברתית, מיזמים שונים ועד להזמנת שף פרטי לאירוע מיוחד. בינינו, כל זה לא באמת משנה – כל עוד יש מנת פטריות שמתאימה לכולם: אוכלי הבשר, הצמחוניים והטבעוניים. מאחלים לכם שנה אזרחית טובה ומוצלחת!
חוות השמפיניון.